En vellykket og savnet gensyn med live kulturoplevelser

9. october 2020

En eksperimenterende, sansende og oplevelsesrig aften, fyldt med en masse indtryk i en afslappet stemning og som kun var én ud af mange fremtidige Experiments.

‘Vores forventninger til aftenen er, at få den her 360 graders helhedsoplevelse. En guidet aften, hvor det er nemt at være til og så er det jo vildt billigt! når man både får 4 retters menu, 2 koncerter og en live podcast’. Sådan lød det fra Jonas og Cecilie, som var nogle af de forventningsfulde gæster.

Fredag d. 28 august var dagen hvor det allerførste Carpark Experiments løb af stablen. Aftenens program var sat til at begynde kl. 18. Nogle af de passionerede Ildsjæle stillede sig klar i indgangen, hver især med en håndsprit, så gæsterne kunne være godt afsprittede inden de indtrådte den hyggelige atmosfære, som var skabt inde på pladsen under buen.

 

 

Gæsterne trådte ind i et aflukkede udendørs rum, hvor der i midten af pladsen var to lange rækker med borde og bænke, som gav fornemmelsen af en hyggelig sommer picnic. Bordene var pyntet med vilde blomster i høje vaser, hvide duge, levende lys i grønne gamle vinflasker, små håndsprit og under bordene var skabt en illustration af græs, som understøttede fornemmelse af sommer og festival. Over spisestedet, hang der lange lyskæder, som fortsatte hen over udendørsscenen og førte hen til hvor DJ’en AVIAJA prægede og omfavnede stemningen med hendes gode energi og skønne musik.

Alt imens gæsterne kunne suge indtryk til sig, få corona-hilst og talt med hinanden, blev maden forholdsvis ubemærket forberedt bagerst i rummet. Den blomsterpyntede rustikke bar skabt af paller, var placeret i nærheden af musikken og gav rig mulighed for at købe sig en øl, vin, drink eller sodavand, som man kunne tage med sig rundt og få sonderet resten af terrænet, hvor der til stor interesse også var mulighed for, at hoppe med på den grønne bølge og få lavet sit helt eget tekstiltryk. Flere havde medbragt en beklædningsgenstand og stillede sig pænt i en munter kø, for at få lavet et CARPARK tryk fra Makershirt.

Kl. 18.30 blev gæsterne budt velkommen af konferencieren Nanna Mejer Sørensen, som beskrev aftenen for de forventningsfulde deltagere, så alle var informeret om hvad der ville komme til at foregå i løbet af de næste 5,5 time. Først, en bæredygtig, lækker og spændende 4 retters middag fra restaurant Fovl, bestående af økologisk overskudsmad og som var forberedt og leveret i samarbejde med Grimeats. Til hver ret, kunne gæsterne nyde specielle øl fra Brooklyn Brewery, som oveni købet bød på en
verdenspremiere til hovedretten. En øl, lavet i samarbejde med et firma fra New York, hvor overskuddet blev doneret til SIGBI, en nonprofitorganisation, der har til formål at eliminere social intolerance, der påvirker LGBTQ+ borgere over hele verden.. 
Alt sammen noget der støttede godt op om aftenens tema om; at give noget tilbage, prøve noget nyt og give noget positivt til sommeren 2020.

‘Jeg har en forventning om, at vi får noget rigtig dejlig mad. […] Det var en rigtig rigtig fin beskrivelse af arrangementet, at man havde forholdt sig til Corona og også at man fik lavet noget andet end de her store forsamlinger, så man får skabt et andet format og man stadig kan være glad og ikke skal sidde og græde over det.’ fortalte Kirsten.

Da smagssanserne var blevet mere end tilfredsstillet og kulden var ved at bide sig lidt fast, var det tid til at gå indenfor i URBAN 13s spillested ’Garagen’. Her blev deltagerne mødt af et rum fyldt med små cafeborde og opsatte stole omkring, i tilpas afstand, med fronten imod den udsmykkede scene, som var præget af store hvide stykker stof, nogle kunstige store grønne blade. Gæsterne tog straks overtøjet af, gik i baren og fik tanket op, fundet sig en plads og afventede i den afdæmpede belysning i spænding på hvad aftenen nu kunne tilbyde. Musikken begyndte stille og roligt og gæsterne hujede og klappede, stemningen var ikke til at tage fejl af – live musik og dygtige performances har været savnet!

Lyset blev mørkt i rummet og alt imens scenen blev lyst mere op, blev den indtaget af aomame. Først lyden af lo-fi hiphop beats, herefter kom Clara Marie gående op på scenen, som om hun aldrig havde lavet andet. Indimellem sangene talte Clara Marie direkte til publikum og delte hendes egne private tanker og oplevelser om hjertesorger og tanker hun har haft om, at det er okay at være og blive hjemme. Denne direkte tale var med til at skabe en intimitet og følelse af, at det var en lille tæt forsamling, i en Corona-tid, hvor man måske har følt sig isoleret og til tider ensom.

‘Corona har givet en fed mulighed for at prøve andre formater af. Aftenen kan beskrives som intimt, kæmpe stort, rigtig tjekket, overskud, hyggeligt, helhedsoplevelse og vi er taget rigtig godt imod’ – aomame.

Da gæsterne fik taget jakker og trøjerne på, bevægede de sig i et roligt tempo udenfor igen, men dog til en ny stemning. Der var sat gule, pæne bænke op, som man ville kunne opleve i en hyggelig New Yorker park, de havde front mod scenen og var placeret lidt forskelligt rundt på illustrationen af græs, der var forskellig farvede puder, i forskellige størrelser på hver af de hyggelig intime bænke, samt tæpper, som folk kunne sætte sig og hygge under. Lyskæderne oplyste stadig pladsen med et roligt lys og var nu suppleret op med en masse forskellige standerlamper. Udendørs scenen var lavet om til en hjemlig og hyggelig stue, med et stort gulvtæppe, små sofaborde og to store sofaer, hvor veninderne Olivia og Theresa kunne lave deres live podcast ‘Ingen Kvaler Vi Taler’ fra.

Emnet var “At være menneske i den nye normal” og de to piger inviterede fra start Clara Maria fra aomame med op på scenen. Forskellige emner blev vendt på en humoristisk måde, alt lige fra ensomheden, presset om at skulle bage speltboller, dyrke hjemmetræning, begynde på hjemmestrik osv. hvad er den nye normal og hvis vi kalder det ‘den nye normal’, har man så accepteret, at Corona og alt hvad der følger med, er kommet for at blive? Mange tanker blev delt, der blev både grint og skabt noget at tænke videre over. På trods af, at de to sprudlende kvinder godt kunne tale ved i længere tid, var det blevet tid til at gøre klar til aftenens sidste indslag

Herefter gik publikum ind i ’Garagen’ igen, klar til at få fyldt glassene op, indtage stolene igen og lade sig underholde af næste band, som havde lovet at få loftet til at løfte sig. 
Musikken gik i gang og LALUNE kom frem på scenen. Man kunne fra første tone fornemme, at dette ville blive en koncert med masser af energi. Savnet om at stå foran et publikum og optræde og vise deres musikalske kunst, var ikke til at tage fejl af. Man kunne som publikum tydeligt mærke bandets passion, og de vilde elektroniske beats fik gæsterne til ønske at det var tilladt at rejse sig op og danse. Dette var LALUNEs første koncert i den “nye normal” og det skulle blive en uforglemmelig oplevelse, som kun Carpark Experiments havde gjort muligt.

Alt i alt en meget vellykket aften, som kun har givet Carpark ildsjælene lyst til at udfordre formaterne endnu mere, byde på flere gode oplevelser og sanseindtryk. Næste Carpark Experiments bliver allerede afholdt d. 17/10-2020.

Kuløren
på den
grå beton